Hallqvist & Jansson Bostadsjuristerna AB

Bostadsjuristerna grundades år 2007 av Sofie och Andreas Hallqvist. Idag är vi sju jurister på en byrå som specialiserat sig på just bostadsrelaterad juridik och framför allt tvistelösning. En stor del av vår framgång består i specialiseringen, duktiga medarbetare och ett nätverk av specialister.

Missa inte nästa lediga jobb på Hallqvist & Jansson Bostadsjuristerna AB. Skapa en jobbevakning för att bli tipsad direkt när nästa lediga jobb dyker upp.

Skapa jobbevakning

Våra vanligaste jobb

Vissa jobb rekryterar vi till oftare än andra och du kan läsa mer om dem nedan. Skapa en jobbevakning om du vill bli tipsad via mail när vi publicerar nästa lediga jobb.

Fastighetsjurist med inriktning bostadsrättsföreningar

Du kommer att bistå bostadsrättsföreningar i centrala Stockholm med upp till 500 bostadsrättshavare.

Hallqvist & Jansson Bostadsjuristerna AB bistår med juridisk rådgivning och tvistelösning. Ena dagen kan vi sitta som extern ordförande på en föreningsstämma, nästa dag skriver vi ett vindsbyggnadsavtal, och veckan därpå representerar vi en klient i hyresnämnd eller tingsrätt.

Vår framgång består i specialiseringen, våra duktiga medarbetare och ett nätverk av tekniska experter. Vårt fokus på bostadsrelaterad juridik har gjort att vi kan erbjuda tjänster av hög kvalitet.

Du som kommer från någon av medlemsorganisationerna kan se fram emot en effektivare organisation, till förmån för både dig och din klient. Detta med bibehållen lön och fritid. Du slipper all form av ”cross-selling”; att förmedla icke-juridiska tjänster och får istället fokusera på det som gjorde att du valde att bli jurist. Dessutom ges du möjligheten att på sikt kunna bli advokat.

Du som arbetat med företagsklienter kommer du snabbt inse att du som jurist hos oss gör en meningsfull skillnad i människors liv. Du kommer att bli styrelsens trygghet, säkerheten att luta sig tillbaka emot när det är kämpigt. Du får hjälpa bostadsrättsföreningar att göra bättre affärer; en verklig skillnad i hundratals privata ekonomier.

Du som arbetat som bolagsjurist kommer uppskatta att juridiken är det centrala hos oss och något som tillåts ta plats. Du och dina juristkollegor kommer alltid utgöra det viktigaste i företaget.

Du kommer också att upptäcka att vi är en byrå som genuint bryr oss om våra klienter och våra medarbetare. Hos oss ser vi till att varje medarbetare har de verktyg som krävs för att bli bäst på det vi gör.

Inom kort kommer verksamheten att bedrivas som advokatbyrå.

Vem är du?
Vi söker nu dig som är jurist och har erfarenhet av fastighetsrättsliga frågor främst inom hyresrätt, bostadsrättsfrågor och entreprenadrätt. Meriterande är erfarenhet av förhandling med lokalhyresgäster, plan- och byggärenden, ombudskap i hyresnämnd eller domstol eller tvister enligt miljöbalken. Stämmoordförandeskap, avtalsförhandlingar med entreprenörer i ombyggnads- och underhållsprojekt är också meriterande erfarenheter.

Du är ambitiös och har ett genuint intresse för juridik.

Du gillar att förhandla, dessutom är du en duktig och kreativ tvistelösare. Du ser ditt yrkesval som en passion, något mer än bara ett jobb, och du får energi av att hjälpa människor.

Vad får du?
1. Många kundkontakter
Det här ett socialt jobb med många kundkontakter redan från start. Med stor variation inom ett specialiserat område får du ständigt nya utmaningar, både vad gäller praktisk tvistelösning och juridisk analys. Du kommer att bli en viktig del av ett växande företag.

2. Du gör en verklig skillnad i våra klienters liv
Som jurist hos oss kommer du snabbt märka att du gör en verklig skillnad i människors liv.

3. Utveckling
Vi gör därför upp en utvecklingsplan med alla våra medarbetare som innebär specialanpassade kurser i bland annat fastighets- och processrätt, byggnadsteknik och förhandling. Vi ser till att du har de rätta verktygen för att bli bäst på det du gör.

4. Vi vill vara bäst
För oss är det viktigt att vi kan erbjuda våra klienter de mest specialiserade och kompetenta juristerna men vi vill också kunna erbjuda kreativa lösningar och idéer. Vår målsättning är att vara Sveriges ledande byrå inom bostadsrelaterad juridik.


Vill du jobba på Hallqvist & Jansson Bostadsjuristerna AB?

Missa inte nästa lediga jobb på Hallqvist & Jansson Bostadsjuristerna AB. Skapa en jobbevakning för att bli tipsad direkt när nästa lediga jobb dyker upp.

Skapa jobbevakning